c S
Dnevne novosti

Upravno vijeće HZZO: smanjeni bolnički limiti

12.05.2009 14:44 ZAGREB,12. svibnja 2009.(Hina), Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donijelo je odluku o novih iznosima bolničkih proračuna, kojom su limiti smanjeni za šest posto zbog usklađivanja s rebalansom državnog proračuna.
HZZO je priopćio da je na jučerašnjoj sjednici vijeća odlučeno i da se roditelju djece s poteškoćama u razvoju, koja se nalaze na bolničkom liječenju, omogući cjelodnevni smještaj uz dijete budući da će zbog roditeljske blizine lakše podnijeti bolničke dane.

Ako mu naknadu za bolovanje zbog stečaja, nelikvidnosti ili nekog drugog razloga ne može podmiriti poslodavac, naknadu će mu, prema novoj odluci, izravno isplatiti HZZO.

Upravno vijeće donijelo je i odluku prema kojom polica dopunskog osiguranja počinje vrijediti bez aktivacijskog roka 30 dana osiguranicima kojima je plaća država te oni koji su izgubili to pravo te podnijeli ponudu za sklapanje police.

Zbog veće dostupnosti hitne pomoći na cestama, HZZO je i ove turističke sezone osigurao sredstva za dodatne timove hitne medicinske na dionicama autocesta A1, A2, A3 i A6 te državnih cesta D1 i D8 na 16 punktova, stoji u priopćenju HZZO.