c S
Dnevne novosti

Uskoro obnova četiri doma zdravlja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

24.11.2017 07:15 BJELOVAR, 24. studenoga 2017. (Hina), Kroz projekt "Za zdravlje Bjelovarsko-bilogorske županije" obnovit će se četiri doma zdravlja u toj županiji, a njegova je realizacija počela u petak objavom javnog natječaja za najpovoljnije izvođače građevinskih radova za što je osigurano 11,5 milijuna kuna. 
Najviše novca, 8,5 milijuna kuna, bit će izdvojeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj, preostalih 1,5 milijuna kuna osigurala je Bjelovarsko-bilogorska županija, a regionalna samouprava osigurala je dodatnih 1,5 milijuna kuna za dodatne radove. Domovi zdravlja obnoviti će se u Čazmi, Daruvaru, Grubišnom Polju i u Garešnici.

U sklopu građevinskih radova, domovi zdravlja dobit će pristup za osobe s invaliditetom, sanirati će se stubišta, obnoviti interijeri izmjenom i niveliranjem podova, urediti sanitarni čvorovi, ali i ugraditi LED rasvjeta te info-sustavi koji će pacijentima, prvenstveno onima slabije pokretnima, slijepima i gluhima putem touch-panela omogućiti lakše informiranje.

Planirana je i nabavka medicinsko-tehničke opreme za 74 ambulante na području Bjelovarsko-bilogorske županije za obiteljsku medicinu, pedijatriju, ginekologiju i radiologiju. Cilj projekta je osigurati jednak standard u liječenju za sve građane Bjelovarsko-bilogorske županije, neovisno o tomu žive li u ruralnim ili urbanim sredinama.