c S
Dnevne novosti

Dubrovnik: Izglasan 575 milijuna kuna "težak" gradski proračun za 2018.

19.12.2017 07:15 DUBROVNIK, 18. prosinca 2017. (Hina), Dubrovačko gradsko vijeće u ponedjeljak navečer je, nakon gotovo četverosatne rasprave, izglasalo gradski proračun u iznosu od 575 milijuna kuna, što je 24 posto više nego što je iznosio ovogodišnji proračun. 
Proračunom je izdvojeno 32,5 milijuna kuna za troškove proračunskih korisnika te za kreditno zaduženje od 111,5 milijuna kuna. Predstavljajući prijedlog glavnog gradskog financijskog dokumenta za 2018. godinu, dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako nije riječ o njegovu niti proračunu HDZ-a i koalicijskih partnera, već građana grada Dubrovnika. 

"U Proračunu su svi projekti koji godinama nisu ostvareni, a koje smo gotovo svi jednoglasno u kampanji isticali kao nužne. Ne smijem niti želim prisvojiti ga kao svoj proračun“, izjavio je Franković. Proračun Grada Dubrovnika za 2018. godinu izglasan je s 18 glasova 'za', jednim suzdržanim te s pet glasova 'protiv'.  

Za niz amandmana koje su na predloženi proračun podnijeli iz oporbenog kluba vijećnika HNS-a i nezavisnih vijećnika rekao je kako se "ne mogu samo dijeliti pare i pričati da smo bogat grad". 

"Da bismo bilo što napravili moramo dignuti kredit. Nismo ništa riješili, mi smo siromašni da ne možemo biti siromašniji. Prirez ćemo ukinuti u sedmoj godini mandata, kad riješimo sve probleme građana“, ustvrdio je dubrovački gradonačelnik.