c S
Dnevne novosti

Trump za strože zakone o kleveti nakon objave bombastične knjige

11.01.2018 07:03 WASHINGTON, 10. siječnja 2017. (Hina/Reuters), Američki predsjednik Donald Trump najavio je u srijedu da će razmotriti donošenje strožeg zakona o kleveti nakon što je  objavljena knjiga u kojoj se propituje njegova mentalna sposobnost za obavljanje dužnosti prvog čovjeka SAD-a.
"Naši trenutnio zakoni o kleveti su loši i sramotni i ne odražavaju američku vrijednost poštenja, pa ćemo ih temeljito razmotriti", rekao je Trump novinarima nakon susreta s kabinetom. U knjizi "Vatra i bijes: unutar Trumpove Bijele kuće" autor Michael Wolff propitkuje Trumpovu mentalnu spremnost, prikazujući ga kao djetinjastu osobu slabe koncentracije. Trump se i prije žalio na zakone o kleveti, tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine.

 "Dobro ćemo proučiti zakone o kleveti naše države, pa kad netko kaže nešto što je netočno i klevetnički prema nekome, ta će osoba morati odgovarati pred sudovima", istaknuo je američki predsjednik.

Knjiga Michaela Wolffa donosi mračnu sliku Bijele kuće u kojoj osoblje ne radi svoj posao, nego spletkari, a predsjednika svi pa i najbliži suradnici opisuju kao djetinjastu osobu i ismijavaju ga zbog nestručnosti i nesposobnosti da upravlja.

U knjizi se ukazuje na njegovu nesposobnost koncentracije, gubitak pamćenja i sklonost televiziji kao glavnom izvoru informiranja.Nastala je na temelju izjava predsjednika i njegovih oko 200 savjetnika tijekom 18 mjeseci izborne kampanje i nakon izbora. Trump je odbacio navode iz knjige objavljene u petak kao gomilu "laži, krivih interpretacija i nepostojećih izvora".