c S
Dnevne novosti

Pusić: odustajanje HDZ-a od sastanka je vrlo neozbiljno

20.05.2009 14:28 ZAGREB, 20. svibnja 2009.(Hina), Predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a Vesna Pusić izjavila je danas da ne zna zašto je HDZ jučer odustao od sastanka Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora između Hrvatske i EU-a te Odbora za europske poslove slovenskog parlamenta planiranog za kraj svibnja u Ljubljani.
Pusić je ocijenila kako je odustajanje vrlo neozbiljno te dovodi u pitanje "konsenzus oko jednog velikog i važnog projekta gdje je HDZ-u trebalo 14 godina da dođe do toga da konačno imamo konsenzus tom projektu koji, sigurnosno, gospodarski, civilizacijski i u svakom pogledu znači puno za Hrvatsku te je naš ključni strateški cilj zbog nekih minornih rivalstava ili razloga koji su apsolutno nerazumljivi u ovom trenutku."

Napomenula je kako se na sastancima Nacionalnog odbora odluke donose jednoglasno te kako je HDZ na sastanku samo trebao reći da je protiv toga. Pusić je rekla da se na takav sastanak ne može ići bez jednoglasne odluke, a naročito bez slaganja stranke koja u ovom trenutku nosi vladu. "To je poslovnički tako i uopće nema dileme. Ali, bojkotirati Nacionalni odbor je druga stvar i, po mom mišljenju, jedan nedopustiv potez", kazala je.