c S
Dnevne novosti

Čolak: Glavaš neće biti izručen Hrvatskoj

25.05.2009 08:48 SARAJEVO, 23. svibnja 2009.Hina, Branimir Glavaš neće biti izručen Hrvatskoj bez obzira na zahtjev za ekstradiciju koji se očekuje, izjavio je ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Bariša Čolak.
"Općepoznata je činjenica da kazneni zakon BiH ne dopušta izručenja državljana BiH kao što ustav Hrvatske ne dopušta da se izručuju njezini državljani. Dok je takva zakonska odredba na snazi ne postoji mogućnost izručenja Glavaša i drugih naših državljana bilo kome", izjavio je Čolak kako ga u subotu citira "Dnevni avaz".

Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović je ranije ovog tjedna najavio kako će Sarajevu biti uskoro poslana cjelokupna dokumentacija vezana za Glavašev slučaj te da će se tražiti njegovo izručenje. Sud BiH ostavio je rok od četrdeset dana za dostavu ove dokumentacije kako bi mogao donijeti konačnu odluku o Glavaševu statusu.

Branimir Glavaš je nakon kratkotrajnog pritvora u Sarajevu prošlog tjedna pušten na slobodu i pretpostavlja se kako boravi na području Hercegovine. U međuvremenu je ishodio i bosanskohercegovačku osobnu iskaznicu.