c S
Dnevne novosti

Župan Boban s ministrom Bošnjakovićem: Kako prevladati nedostak sudova u Sinju, Imotskome i Vrgorcu

08.03.2018 07:20 SPLIT/ZAGREB, 7. ožujka 2018. (Hina), Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sastao se u srijedu u Zagrebu s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem kako bi razmotrili kako prevladati problem s nedostatkom sudova u Sinju, Imotskome i Vrgorcu te su se dogovorili da će ministar Bošnjaković u ožujku posjetiti tu županiju, doznaje se od župana Bobana.   
 "Dogovorili smo se s ministrom Bošnjakovićem da će prije drugog saborskog čitanja zakona koji se odnosi na sudove, najkasnije do kraja ožujka, posjetiti Splitsko-dalmatinsku županiju kako bi se na terenu upoznao s problemom građana Sinja, Imotskoga i Vrgorca koji moraju putovati 50 ili 60 kilometra po pravosudne usluga jer u svojim mjestima nemaju sudove", rekao je za Hinu župan Boban. 

Po njegovim riječima, ministar Bošnjaković izrazio je spremnost da se u Sinju, Imotskome i Vrgorcu uspostavi "neki oblik pravosudnih usluga". "Sve ćemo detaljnije razmotriti prigodom skorašnjeg posjeta ministra Bošnjakovića našoj županiji", dodao je Boban. Na današnjem sastanku splitsko-dalmatinskog župana Bobana i ministra Bošnjakovića bio je i saborski zastupnik Ivan Šipić (HDZ), koji je i gradonačelnik Trilja.