c S
Dnevne novosti

Ministar Cappelli otvorio hotel Princess u Jastrebarskom

13.03.2018 07:05 JASTREBARSKO, 12. ožujka 2018. (Hina), Ministar turizma Gari Cappelli u ponedjeljak je sudjelovao na otvorenju hotela Princess u Jastrebarskom, koji djeluje u sklopu istoimenog banketno kongresnog centra smještenog u srcu druge gospodarske zone po veličini u Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvo turizma.
 U izgradnju hotela Princess kategoriziranog s četiri zvjezdice uloženo je 70 milijuna kuna, a svojim posjetiteljima osigurava smještaj u 82 sobe i 11 apartmana, restoran, bar, vinoteku, wellness centar s grijanim bazenom te brojne druge sadržaje. Svojim bogatim sadržajem, novootvoreni hotel obogaćuje turističku ponudu ovog kraja te doprinosi gospodarskom razvoju kraja kroz otvaranje novih radnih mjesta, kažu u Ministarstvu. 

"Hrvatski turizam snažno se oslanja na smještajnu i ugostiteljsku ponudu te nam je jedan od prioriteta daljnji iskorak u njihovoj kvaliteti. Upravo su ovakve investicije koje predstavljaju razvoj, inovaciju, podizanje turizma na jednu višu razinu, ono što nam je potrebno kako bi hrvatski turizam postao još prepoznatljiviji, kvalitetniji i konkurentniji na svjetskom tržištu", istaknuo je ministar Cappelli. 

Otvorenje hotela Princess predstavlja samo jedan dio od najavljenih 940 milijuna eura investicija koje očekuju hrvatski turizam u 2018. godini, a koje obuhvaćaju obnovu i/ili izgradnju velikog broja novih hotelskih jedinica, čiju važnost potvrđuje i Strategija razvoja turizma do 2020. godine. 

U Strategiji je posebno istaknuto ulaganje u sadržaje hotela, kao što su bazeni, wellness, sportsko-rekreativni, zabavni sadržaji i slično, a sve s ciljem privlačenja većeg broja posjetitelja tijekom cijele godine. 

U Ministarstvu turizma napominju kako značaj hotelskog smještaja potvrđuje i odlična popunjenost tijekom godine, koja u gotovo svim destinacijama u Hrvatskoj, posebice u ljetnim mjesecima, doseže popunjenost višu od 90 posto, dok u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, hoteli s dodatnim sadržajima također ostvaruju odličnu popunjenost.

U hotelskom smještaju u Hrvatskoj posjetitelji borave šest do deset dana te prosječno po danu troše 122 eura što je čak 55 posto više od prosječne potrošnje u svim ostalim vrstama smještaja, stoji u priopćenju.