c S
Dnevne novosti

Hrvatska i Ukrajina jačaju suradnju u procesu europskih integracija

26.05.2009 08:12 ZAGREB, 25. svibnja 2009.(Hina), Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Davor Božinović i veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj Markijan Lubkivskij potpisali su u ponedjeljak memorandum o suglasnosti između ministarstava vanjskih poslova dviju zemalja o suradnji u procesu europskih integracija, priopćeno je iz MVPEI-a.
Državni tajnik Božinović je prigodom potpisivanja memoranduma još jednom naglasio spremnost Hrvatske da svojim iskustvima pomogne Ukrajini na njezinu putu prema europskim integracijama.

U razgovoru je obostrano potvrđeno da su bilateralni odnosi vrlo dobri i neopterećeni otvorenim pitanjima uz obostranu želju da se dodatno razvijaju na svim poljima.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju gospodarske suradnje te je ovim putem veleposlanik Lubkivskij pozvao hrvatske ulagače na sudjelovanje u projektu modernizacije ukrajinskog plinovoda, koji je, kako je naglasio, uz euroatlantske integracije jedan od prioriteta Ukrajine.

Ovo je ujedno bio i oproštajni posjet veleposlanika Lubkivskog, koji je preuzeo dužnost nacionalnog koordinatora za skorašnje Europsko nogometno prvenstvo u Ukrajini 2012. godine, priopćeno je iz MVPEI-a.