c S
Dnevne novosti

Varaždin: akcija "Brzina" - zbog droge, oružja i automobila sedam kaznenih prijava

26.05.2009 08:21 VARAŽDIN, 25. svibnja 2009.(Hina), Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo, Ravnateljstvo policije, "uskočka policija" te zagrebačka i varaždinska Policijska uprava proveli su zajedničku akciju "Brzina" u sklopu koje je protiv sedam osoba podnesena kaznena prijava zbog zloporabe opojnih droga, nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari te krađe automobila - istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u varaždinskoj Policijskoj upravi.
U akciji su zaplijenjena četiri kilograma marihuane, 300 grama kokaina, 100 grama heroina, 250 grama fluoramfetamina, dva pištolja i dvije automatske puške, a pronađena su i četiri ukradena vozila koja su vraćena vlasnicima - rekao je načelnik krim-policije varaždinske Policijske uprave Darko Jurčec.

Kako je istaknuo, sredinom 2008. godine utvrđena je povezanost osoba iz kriminalnog miljea s varaždinskoga i širega zagrebačkog područja. Višemjesečna akcija rezultirala je kriminalističkom obradom nad 18 osoba s varaždinskoga i zagrebačkog područja te premetačinom 15 stanova, garaža i vozila 21. i 22. svibnja.

Zasad je šest osoba privedeno istražnome sucu Županijskoga suda u Varaždinu, gdje im je određen 48-satni pritvor. Istražnome sucu poslan je i prijedlog za otvaranje istrage te pritvor za spomenutu šestoricu te sedmu osobu koja je u bijegu i za kojom je raspisana potraga. Načelnik Odjela kriminaliteta droga uskočke policije pri Ravnateljstvu policije Dario Dasović rekao je kako je u akciji prvi put zaplijenjena i identificirana nova vrste droge - fluoroamfetamin, koja je nakon toga stavljena na popis opojnih droga.