c S
Dnevne novosti

Štromar: Prijedlog izmjena Zakona o najmu stanova u drugo čitanje u idućih nekoliko tjedana

28.03.2018 07:40 ZGRADA

OMIŠ, 27. ožujka 2018. (Hina), Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Predrag Štromar najavio je u utorak da će u idućih nekoliko tjedana u drugo čitanje ići Prijedlog izmjena Zakona o najmu stanova.

"Idemo prema kraju novog prijedloga zakona te ćemo za nekoliko tjedana uputiti u drugo čitanje taj prijedlog koji će biti nešto izmijenjen", rekao je Štromar odgovarajući na novinarska pitanja u Omišu prigodom posjeta tom gradu u povodu privođenja kraju prve faze sanacije omiških stijena.  

Dodao je kako će se u vezi sa zakonom o najmu stanova "napraviti maksimalno i za jednu i za drugu stranu".   "Da je bilo lako riješiti taj problem, već bi bio riješen", rekao je i dodao kako najmoprimcima treba omogućiti kvalitetan krov nad glavom, a  vlasnicima stanova da "stvarno znaju datum kad će ući u svoje vlasništvo". 

Zamoljen da kao koalicijski partner HDZ-a komentira izjavu ministra zdravstva Milana Kujundžića kako će u pripremu zakona o pobačaju biti uključena i Katolička crkva, potpredsjednik Štromar je rekao kako smatra da svatko treba raditi svoj posao. "Crkva neka radi svoj posao, a mi političari ćemo raditi svoj posao", istaknuo je Štromar i rekao kako o tomu još nije razgovarao s ministrom Kujundžićem.

"Ali, razgovarat ćemo", dodao je. Odgovarajući na upit u vezi s nabavom borbenih zrakoplova, Štromar je rekao kako  smatra da Hrvatskoj trebaju takvi zrakoplovi. "Danas će o tomu odlučiti oni koji su najmjerodavniji, predat će odluku na Vladu i Vlada će na kraju odlučiti o tomu," dodao je. 

Na novinarski upit je li on za nabavu novih ili rabljenih borbenih zrakoplova, odgovorio je kako o tomu odlučuje struka.  O nabavi borbenih zrakoplova Štromar je razgovarao s premijerom Plenkovićem, a s tim u vezi je rekao: "Mi nećemo odlučiti na temelju svojih razmišljanja, nego na temelju prijedloga struke."