c S
Dnevne novosti

Ministar Milinović poziva liječnike da počnu naplaćivati participaciju

27.05.2009 13:28 ZAGREB, 27. svibnja 2009.(Hina), Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović pozvao je danas dvjestotinjak liječnika primarne zdravstvene zaštite, koji ne naplaćuju participaciju i time krše Zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju, da najkasnije do petka 29. svibnja počnu s naplatom kako bi se zaštitili od sankcija, odnosno kako im Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne bi uskratio od 10 do 30 posto lipanjske glavarine.
U priopćenju Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (MZSS) navodi se da ministar Milinović "još jednom apelira na dvjestotinjak liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, od njih ukupno 4.800" da počnu s naplatom participacija "kako bi HZZO mogao uputiti zahtjev Riznici za punom isplatom glavarina, te kako ne bi bio prisiljen aktivirati sankcije koje su mu na raspolaganju".

"Ministar napominje da od početka reforme zdravstvenog sustava ni jedan liječnik u Republici Hrvatskoj nije sukladno reformi disciplinski sankcioniran, osim ginekologa iz Splitsko-dalmatinske županije koji je neovlašteno naplaćivao preglede", navodi se u priopćenju MZSS.