c S
Dnevne novosti

Vlada usvojila izvješće o radu Centra za ljudska prava

29.05.2009 08:24 ZAGREB, 28. svibnja 2009.(Hina), Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske usvojila je Izvješće o radu i poslovanju Centra za ljudska prava u 2008., koje sadrži informacije o stanju ljudskih prava u Hrvatskoj, aktivnostima, poslovanju, razvoju i dugoročnoj održivosti Centra, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.
Prošla je godina bila godina razvoja Centra, širenja kapaciteta i uspješnog poslovanja, što je u značajnoj mjeri posljedica poticajnog okruženja i jakog radnog angažmana. Centar je bio u mogućnosti uspješno provesti gotovo sve aktivnosti predviđene Programom rada i razvoja Centra za 2008. godinu, ali i značajan dio onih aktivnosti koje su u Programu bile svrstane u kategoriju mogućih.

Vlada je donijela Odluku o raspisivanju javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju dionica društva ZRC Lipuk d.d., pod posebnim uvjetima. Radi se o 28.775 dionica kojima će početna cijena prodaje biti 1,00 kuna, uz obvezno ispunjavanje uvjeta navedenih u natječaju. Rok za podnošenje ponuda bit će 60 dana od dana objave javnog poziva.

Izmijenjena je Odluka o davanju suglasnosti Lučkoj upravi Rijeka za osnivanje Slobodne zone Luke Rijeka. Radi se o izuzimanju riječkog lukobrana iz Slobodne zone, koji je samo jedan dio Bazena Rijeka, zbog izmijenjenih gospodarskih okolnosti i suglasno planu razvoja i odvijanja planiranih djelatnosti, kako bi se ostvarili ciljevi unaprjeđenja navedenog područja u sklopu provedbe projekta "Rijeka Gateway", gdje je izgrađen putnički terminal te je u tijeku gradnja šetnice.

Prihvaćeno je Izvješće o izvršenju godišnjeg programa rada i poslovanja Hrvatskog zavoda za norme za 2008. godinu. Vlada je prihvatila pokroviteljstva nad XIII. Nacionalnim savjetovanjem o gospodarstvu i poduzetništvu, te nad 13. sportskim igrama mladih.

Predsjednik i član Upravnog vijeća Kliničke bolnice Osijek i u drugom mandatu ostaju prof. dr. sc. Krešimir Glavina te prof. dr. sc. Dragan Kovačević, dok je radi isteka mandata dužnosti člana razriješen Tomislav Ivić, a na to mjesto imenovan prof. dr. sc. Aleksandar Včev.

Isto tako, u drugom mandatu članovima Upravnog vijeća Agencije EKO - Kaštelanski zaljev ostaju prof. dr. sc. Vladimir Andročec i Branko Poljanić. U Upravnom vijeću Hrvatske akreditacijske agencije prof. dr. sc. Juraj Božičević ostaje predsjednikom i u drugom mandatu, dr. sc. Zdenko Franić ostaje članom, dok su radi isteka mandata dužnosti članova razriješeni prof. dr. sc. Petar Đukan, prof. dr. sc. Davor Zvizdić te dr. sc. Hrvoje Prpić.

Novim članovima imenovani su prof. dr. sc. Tonći Lazibat, Ema Culi i Mario Plejić, stoji u priopćenju vlade.