c S
Dnevne novosti

Sastanak G8 o organiziranom kriminalu, terorizmu i imigraciji

29.05.2009 12:48 RIM, 29. svibnja 2009.(Hina/AFP), Ministri unutarnjih poslova i pravosuđa zemalja G8 okupljaju se u petak i subotu u Rimu kako bi raspravljali o borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma, ilegalne imigracije i poboljšanja sigurnosti u urbanoj sredini.
Ministri Italije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Rusije, Japana, Velike Britanije i Kanade u petak će razgovarati o borbi protiv organiziranog kriminala i posebice posljedicama međunarodnih zločinačkih bandi, priopćeno je iz talijanskog ministarstva unutarnjih poslova.

Okupljeni na zapadu glavnoga grada, visoki dužnosnici raspravljat će i o informatičkom kriminalu i pedofiliji na internetu prije nego se suoče s problemima ilegalne imigracije, trgovine ljudima i integracije imigranata u društvo.

Prvi put u okviru G8 ministri će raspravljati u subotu o sigurnosti u urbanoj sredini zbog "sve veće međunarodne zainteresiranosti za povezanost kvalitete života i sigurnosti u urbanoj sredini. Posljednji radni dio bit će posvećen borbi protiv terorizma, njezinu razvoju na međunarodnom planu i antiterorističkoj borbi.