c S
Dnevne novosti

Grabar-Kitarović u službenom posjetu Italiji

28.05.2018 07:10 ZAGREB, 25. svibnja 2018. (Hina), Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravit će idući tjedan u dvodnevnom službenom posjetu Italiji na poziv talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle, priopćio je u petak Ured predsjednice.
Službeni posjet Italiji predsjednica Grabar-Kitarović započet će u utorak, 29. svibnja, u palači Quirinale u Rimu gdje će je dočekati predsjednik Mattarella s kojim će održati tête-á-tête sastanak. Nakon toga uslijedit će bilateralni razgovori izaslanstava Hrvatske i Italije.

Kasnije tijekom dana predsjednica Grabar-Kitarović odvojeno će se sastati s predsjednicom Senata Marijom Elisabettom Alberti Casellati i predsjednikom Zastupničkog doma Robertom Ficom. Također će posjetiti veleposlanstvo RH gdje će nazočiti završnom dijelu programa proslave 20. obljetnice dopunske nastave hrvatskog jezika te se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice.

Drugog i završnog dana posjeta, u srijedu 30. svibnja, predsjednica će posjetiti gradove Aquaviva, Collecroce/Kruč, Tavenna/Tavela, San Felice/Filić,  Montemitr/Mundimitar u talijanskoj pokrajini Molise gdje će se, osim s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine, susresti i s gradonačelnicima i čelnicima cijele regije, stoji u priopćenju.