c S
Dnevne novosti

Beograd: Istražni sudac saslušava Kuzmanovića

02.06.2009 08:15 BEOGRAD, 1. lipnja 2009.(Hina), Saslušanje Milenka Kuzmanovića, osumnjičenog za sudjelovanje u ubojstvu vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića, počelo je u ponedjeljak navečer pred istražnim sucem Specijalnog suda u Beogradu.
Kako je beogradskim elektroničkim medijima rekla glasnogovornica suda Maja Kovačević Tomić, saslušanju nazoče zamjenik specijalnog tužitelja i Kuzmanovićev odvjetnik.

Nakon što završi sa saslušavanjem osumnjičenog, istražni sudac odlučit će o zahtjevu tužiteljstva da se protiv Kuzmanovića pokrene istraga zbog sumnje da je pomogao u izvršenju ubojstva Pukanića i da mu se odredi pritvor.

Milenku Kuzmanoviću, koji je uhićen u subotu u Beogradu, prvobitno je bio određen 48-satni policijski pritvor, nakon čega je izveden pred istražnog suca. Kuzmanović je bio uhićen u listopadu prošle godine u Hrvatskoj zbog sumnje da je iz Srbije donio eksploziv koji je korišten za atentat na Pukanića, kao i da je poslije ubojstva trebao omogućiti bijeg Robertu i Luki Mataniću. Poslije 55 dana provedenih u pritvoru Kuzmanović je zbog nedostatka dokaza krajem prosinca 2008. pušten.