c S
Dnevne novosti

Kuščević: Nacrt Zakona o sprječavanju sukoba interesa gotov ovaj tjedan

05.06.2018 07:42 ODIJELO

SPLIT, 4. lipnja 2018. (Hina), Ministar uprave Lovro Kuščević najavio je u ponedjeljak prigodom svečanog otvorenja zgrade Središnjeg arhiva Splitsko-dalmatinske županije u Dicmu da će ovaj tjedan biti gotov nacrt Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Novinarima je odgovorio da samo jedna radna skupina radi na izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa, da je posljednju sjednicu održala u petak te kako očekuje da će ovaj tjedan konačno biti gotov nacrt tog zakona. Nakon toga će se zakon uputiti u proceduru, istaknuo je ministar i dodao kako nema 'rezanja' ovlasti povjerenstvu za sukob interesa, nego će se one proširiti kao što će se proširiti krug osoba na koje se taj zakon odnosi.

Novinari su ministra pitali je li točno da na nacrtu zakona rade dvije radne skupine i je li točno da se povjerenstvu za sukob interesa smanjuju ovlasti. Kako su proteklih dana prenijeli mediji, Ministarstvo uprave predložilo je nacrt novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa u kojem će se smanjiti ovlasti povjerenstva, koje bi se svelo na tijelo koje samo provjerava imovinske kartice. Neki su mediji objavili i da je povjerenstvo za sukob interesa izradilo svoj prijedlog na temelju valjanog zakona te da se više ne osvrće na prijedlog Ministarstva uprave.