c S
Dnevne novosti

Premijer Plenković i ministri u Varaždinu na sastanku sa županima i gradonačelnicima

04.07.2018 07:44 Varaždin, 3. srpnja 2018. (Hina)ZAGREB, 3. srpnja 2018. (Hina) - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u srijedu će u Varaždinu predsjedati sastanku na kojem će biti članovi Vlade te župani, predstavnici Udruge gradova i Udruge općina i predsjednik saborskog Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu.   
Sastanak će se održati u Županijskoj palači u Varaždinu u 11 sati.Prvi sastanak u takvom formatu održan je u Zagrebu 19. prosinca 2016. radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Tada je dogovoreno da se uvede praksa redovitog djelovanja i usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su takvi sastanci održani u Požegi i u Šibeniku.

U Varaždinu će se u srijedu razgovarati o izmjenama i dopunama Zakona o sustavu državne uprave, o prijedlozima za unaprjeđenje financijskog sustava Županijskih uprava za ceste, o novim instrumentima i mehanizmima za jačanje regionalne i teritorijalne suradnje te za bolju iskorištenost sredstava iz europskih fondova i drugih izvora financiranja, kao i o Višegodišnjem financijskom okviru 2021.–2028.