c S
Dnevne novosti

Sabor danas o suradnji s Europskom svemirskom agencijom, ugostiteljstvu, udomiteljstvu...

04.07.2018 07:47 RESTORAN
ZAGREB, 3. srpnja 2018. (Hina) - Raspravom o potvrđivanju sporazuma između hrvatske Vlade i Europske svemirske agencije Hrvatski sabor počet će sjednicu u srijedu, a na dnevnom redu je još nekoliko zakonskih prijedloga među kojima Zakon o udomiteljstvu i izmjene Zakona o ugostiteljstvu.

Sporazum između hrvatske Vlade i Europske svemirske agencije (ESA) o suradnji u mirnodopske svrhe omogućit će razmjenu podataka o znanstvenim programima, razmjenu znanstvenog osoblja, rezultata istraživanja te omogućiti pristup najsuvremenijoj znanstvenoistraživačkoj infrastrukturi.Izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti želi se povećati kvaliteta, usluga i standard objekata u domaćinstvu, omogućiti ravnopravan položaj iznajmljivača i ugostitelja, kao i veću zaštitu potrošača i veći prihodi od iznajmljivača.

Zastupnici će raspravljati i o prijedlogu zakona o udomiteljstvu kojim će se omogućiti obavljanje udomiteljstva kao zanimanja i specijaliziranog udomiteljstva za najtežu kategoriju korisnika, uz odgovarajuću naknadu za rad udomitelja.Donošenjem tog zakona trebao bi se povećati interes za udomiteljstvom, jer bi se na taj način poboljšali uvjeti za udomitelje te omogućilo da tu uslugu pružaju i mlađe nezaposlene osobe.