c S
Dnevne novosti

HUP pozdravlja digitalizaciju procesa osnivanja poduzeća i registracije obrta

17.09.2018 07:17 ZAGREB, 15. rujna 2018. (Hina), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pozdravila je u subotu najavu Ministarstva gospodarstva prema kojoj će se digitalizirati proces osnivanja poduzeća i registracije obrta.
"Osim značajne uštede vremena poslodavcima, izbjegavanje administrativnih opterećenja koja su do sada imali te lakšeg pristupa otvaranju poslovanja za sve posebno možemo pohvaliti i najavljeno snižavanje troškova za 40 posto kod osnivanja poduzeća", ističe u priopćenju HUP.

Podsjeća da je već u više navrata kroz SCM projekt, kojeg je pokrenulo Ministarstvo gospodarstva, davao svoje prijedloge za smanjenje troškova i administrativnih nameta s kojima se poduzetnici suočavaju u svom svakodnevnom radu. „HUP podržava svako rasterećenje poslovanja poduzetnika, a digitalizacija osnovnih procesa kao što je otvaranje poduzeća ili obrta svakako je dobar korak u tom smjeru.

Drago nam je vidjeti da je i Ministarstvo gospodarstva prepoznalo potrebu za dodatnim rasterećenjem poduzetnika te se nadamo i drugim sličnim inicijativama u bliskoj budućnosti“, istaknuo je glavni direktor HUP-a Davor Majetić.