c S
Dnevne novosti

Izaslanstvo Hrvatskog sabora završilo dvodnevan posjet Kosovu

10.06.2009 08:02 PRIŠTINA, 9. lipnja 2009.Hina, Razgovorom s Isom Mustafom, gradonačelnikom glavnoga kosovskog grada Prištine, u utorak je završio dvodnevan posjet Kosovu parlamentarnog izaslanstva Odbora za lokalnu i područnu samoupravu i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora. 
Na kraju posjeta voditeljica izaslanstva Nevenka Marinović izjavila je za Hinu kako je boravak na Kosovu bio vrlo koristan i za hrvatsku i za kosovsku stranu.

Naša dva saborska odbora razgovarala su s odborima kosovskog parlamenta i detaljno ih izvijestila o našim iskustvima i brzini kojom radimo za ulazak u Europsku uniju, istaknula je Marinović.

Član izaslanstva Goran Beus Richembergh izjavio je kako su njegovi dojmovi vrlo pozitivni te kako bi iskustva kroz koja je prošla Hrvatska, ali i druge zemlje mogla biti korisna kao poticaj za rješenje mnogih teškoća na Kosovu.

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo je i Media centar u srpskoj enklavi u Čaglavici nadomak Prištine i ondje razgovaralo o problemima srpske manjine, te navelo brojne pozitivne primjere iz Hrvatske glede integracije Srba u hrvatsko društvo.