c S
Dnevne novosti

Počelo suđenje četverostrukom ubojici iz Križevaca Stjepanu Roškeru

10.06.2009 08:07 KOPRIVNICA, 9. lipnja 2009.(Hina), Na Županijskome sudu u Koprivnici danas je počelo suđenje Stjepanu Roškeru (50), koji je zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa početkom ožujka ove godine u Križevcima počinio četverostuko ubojstvo.
Sutkinji Meliti Mioč-Felak Stjepan je priznao da se osjeća krivim za ubojstvo bratića Siniše Roškera (43), njegove kćeri Jasmine (14), majke Đurđice (63) i Tihomira Matoića (19), dečka Sinišine starije kćeri, te da mu je žao zbog onoga što je učinio.

Svjedočeći Stjepanova kći Maja je izjavila da joj otac boluje od depresije i šećerne bolesti te da joj je u telefonskom razgovoru rekao kako je pobio petero ljudi i da se vide na groblju. Također je priznala kako je znala da otac ima pušku i gdje ju drži, no to nije prijavila policiji.

Susjed i kum Renato Šatvar rekao je sutkinji da se Stjepan do te tragedije ponašao normalno. "Kobnog dana je kod mene radio građevinske poslove, popio je nekoliko gemišta i ponašao se normalno. Sjećam se da mi je pokazao kopiju ugovora oko kojeg se sporio s tetom Đurđicom i da je dio bio napisan drugačijim rukopisom, kao da je dopisan. Jako su ga mučili neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko međe u vinogradu i sjećam se da je Stjepan kazao da mu rodbina želi oteti i to malo sirotinje koju posjeduje u trenutcima teške bolesti i radne nesposobnosti", izjavio je Šatvar.

Sličan iskaz o Stjepanu kao osobi koja se ponašala normalno i ničim nije dala naslutiti da će nekoga ubiti dao je i njegov susjed Stjepan Konfic.

Suđenje Stjepanu Roškeru nastavlja se 1. srpnja.