c S
Dnevne novosti

Osijek: seljaci krenuli prema Zagrebu

10.06.2009 09:22 OSIJEK, 10. lipnja 2009.(Hina)Seljaci, nezadovoljni stanjem u stočarstvu, ratarstvu i cjelokupnoj poljoprivredi, krenuli su jutros oko 7 sati prema Zagrebu, izvijestio je u ime organizatora Ivica Miketek, predsjednik Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije.
U Zagrebu će se danas pred Ministarstvom poljoprivrede okupiti velik broj seljaka s traktorima iz svih dijelova Hrvatske te izraziti nezadovoljstvo, koje podrazumijeva i zahtjev za smjenom ministra poljoprivrede Božidara Pankretića.

Na upit koliko je seljaka na putu prema Zagrebu, Miketek je rekao: "Velik broj." Predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje Antun Laslo izjavio je kako će seljaci iz Đakovštine krenuti u 8 sati prema Zagrebu "jer su zamoljeni od stočara da krenu sat kasnije dok se namiri stoka i obave ostali poslovi".

Kazao je kako se na benzinskoj postaji kod Đakova okupilo oko 7 sati već 60-tak seljaka s traktorima i automobilima, dodavši kako su ga kasno sinoć izvijestili seljaci iz Istre da će također doći na prosvjede u Zagreb. Seljaci su nezadovoljni jer im je, kako kažu, ugrožena egzistencija zbog visokih cijena kredita, odbijanja reprogramiranja kredita, neisplaćenih poticaja, ali i zbog "totalne nebrige države za njihov položaj".