c S
Dnevne novosti

Bjelovarska županija: Prihvaćen zahtjev oporbe za sazivanjem izvanredne sjednice o izvršenju proračuna

13.11.2018 07:10 BJELOVAR, 12. studenoga 2018. (Hina), Vladajuća većina u bjelovarsko-bilogorskoj Županijskoj skupštini prihvatila je u ponedjeljak zahtjev oporbenih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSS-a za sazivanjem izvanredne sjednice na kojoj će se raspravljati o poslovnim izvješćima tvrtki u vlasništvu županije i izvršenju polugodišnjeg proračuna, rečeno je na konferenciji za novinare vladajuće koalicije.
"Poslovna izvješća javno su dostupna, a točka o izvršenju proračuna ionako bi bila uvrštena na redovitu sjednicu koja će se uskoro održati", rekao je župan Damir Bajs dodajući kako ne vidi potrebu za sazivanje izvanredne skupštine s obzirom na to da su sve predložene točke dnevnog reda uobičajene.

Niti jedna od njih ne odnosi se na ključne političke, gospodarske ili slične teme, pa Bajs ne vidi razlog za traženje izvanredne sjednice, pogotovo jer svaka sjednica stoji stotinjak tisuća kuna. 

No, ipak se složio da se sjednica održi 15. studenoga. "Kako bismo barem nešto uštedjeli, predložit ćemo da se svi članovi Županijske skupštine odreknu naknada i dnevnica za tu sjednicu”, rekao je Bajs.

Nezavisna lista Damira Bajsa zajedno sa SDP-om, HNS-om, Mostom, Glasom, HSU-om, BUZ-om, Orahom i nezavisnim vijećnicima ima većinu od 24 glasa prema 17 glasova oporbe.

Vladajuću većinu podupro je i predsjednik županijskoga SDP-a Tihomir Jaić, ističući kako je ona stabilna. "Ni na izvanrednoj sjednici, a niti na onoj na kojoj će se odlučivati o županijskom proračunu za iduću godinu ne treba očekivati iznenađenja", rekao je Jaić.