c S
Dnevne novosti

Svečanom dodjelom priznanja završena Smotra Sveučilišta u Zagrebu

26.11.2018 07:15 ZAGREB, 24. studenoga 2018. (Hina) - Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima, održanom na pozornici u izložbenom šatoru u Studentskom centru (SC), u subotu je završena ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu na kojoj je tijekom tri dana studijske programe predstavilo oko 80 sudionika iz Hrvatske i Slovenije.
Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za poslovanje prof. dr. sc. Tonći Lazibat, priopćio je Ured za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Šumarskom fakultetu priznanje za najbolje uređen prostor, Učiteljskom za najbolje predstavljanje

Na smotri predstavile su se sve 34 sastavnice najvećega hrvatskog sveučilišta, a ove godine priznanje za najbolje uređen izložbeni prostor pripalo je Šumarskom fakultetu, za najbolje predstavljanje na pozornici dodijeljeno je Učiteljskom fakultetu, priznanje za komunikativnost i susretljivost osvojili su Medicinski fakultet i Geotehnički fakultet zagrebačkoga Sveučilišta te Visoka škola Aspira. Najoriginalnije predstavljanje na Smotri ostvarili su Veterinarski fakultet, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Prehrambeno-biotehnički fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Priznanje za poseban doprinos u edukaciji i informiranju posjetitelja ovogodišnje smotre dobili su Ured za sport Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Za inovativnost u predstvaljanju priznanje su dobili Fakultet elektrotehnike i računarstva i Fakultetu prometnih znanosti zagrebačkoga Sveučilišta.

Priznanja i ostalim sudionicima

U kategoriji uspješnoga predstavljanja ostalih sudionika priznanja su dobili Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Dubrovniku te Effectus studij financije i pravo. Priznanje za proaktivnost i animiranje posjetitelja dodijeljeno je Libertas međunarodnom sveučilištu, dok je priznanje za izniman doprinos u organizaciji smotre dobio Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana je od 22. do 24. studenoga 2018. u Studentskom centru u Zagrebu. Uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, na ovogodišnjoj su se Smotri predstavila i druga sveučilišta, veleučilišta i visoke škole iz Hrvatske i Slovenije - ukupno oko 80 sudionika. Kako je istaknuto, Sveučilište u Zagrebu i ove je godine organiziralo smotru da bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o preddiplomskim i diplomskim studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.U

okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola programe smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a tijekom tri dana manifestaciju je posjetilo oko 15 tisuća  posjetitelja svih generacija i uzrasta.Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove je godine održana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Tehničku podršku izlagačima osigurao je Sveučilišni računski centar SRCE.