c S
Dnevne novosti

Murganić: Potrebna detaljna analiza za status majke odgojiteljice

21.12.2018 07:05 ZAGREB, 20. prosinca 2018. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić upozorila je u četvrtak na potrebu detaljne analize demografske mjere koju predlaže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na priznavanje statusa majke odgojiteljice u cijeloj Hrvatskoj, po uzoru na Zagreb.

Nezaposlene Zagrepčanke koje su dosad taj status zatražile ostvaruju iznos od 65 posto prosječne bruto plaće u gospodarstvu Grada Zagreba,  a Bandić je nedavno izjavio kako očekuje da status majke odgojiteljice bude priznat u cijeloj Hrvatskoj.  

Murganić je uoči sjednice Vlade izjavila da osobno nije upoznata s najnovijim prijedlogom Milana Bandića kojemu je nedavno prošla inicijativa da se osiguraju proračunska sredstva za nabavu besplatnih udžbenika  za  učenike svih osnovnih  škola u Hrvatskoj.  Istaknula je potrebu da se svaka mjera dobro analizira kako bi bila održiva i kontinuirana."To su preozbiljne stvari da bih govorila nešto osobno, iza toga treba stajati odluka Vlade i proračun", ističe Murganić.