c S
Dnevne novosti

Uskok proširio istragu zbog prijevara lažnim bankovnim uslugama i nagradama

27.12.2018 07:15 ZAGREB, 24. prosinca 2018. (Hina), Nakon što je prošlog petka pokrenuta istraga protiv šestero okrivljenika koji su lažnim bankovnim uslugama i nagradama prevarili osobe starije dobi za gotovo 930.000 kuna, Uskok je u ponedjeljak proširio istragu nad četvero iz te skupine zbog prikrivanja dokaza o svojim nedjelima.
Četvero osumnjičenika su u svibnju ove godine na području Vrbovca i Zagreba, za policijske potjere tijekom koje su iz automobila odbacili vrećicu s najmanje 30.000 eura, obavijestile jednoga od sudionika te zločinačke organizacije.Nakon toga oni su, znajući da će policija ako ga pronađe taj novac koristiti kao dokaz protiv njih, dogovorno tragali za odbačenom vrećicom.

Spomenuti član te skupine je cijelo vrijeme potjere telefonom informirao četvrtookrivljenog o kretanju policije, kao i o točnoj lokaciji gdje je odbačen novac. Tako im je omogućio da neprimjetno dođu na tu lokaciju, uz uputu da, u slučaju da ga zaustavi policija, četvrtookrivljeni odmah prekine razgovor i obriše ga u svom mobitelu.

Njima se u potrazi za novcem pridružio i petookrivljeni koji je zajedno sa četvrtookrivljenim i pronašao novac, a 2000 eura predali su prvo i petookrivljenom. Potom je sedmookrivljeni petookrivljenom predložio da iz mobitela izbriše sve tragove njihove komunikacije, priopćio je Uskok.