c S
Dnevne novosti

Službenici i namještenici Uskoka također traže veće plaće

23.01.2019 07:20 ZAGREB, 22. siječnja 2019. (Hina) - Peticiji 'uskočkih' službenika zagrebačkog Županijskog suda koji se smatraju zakinutima, jer za razliku od uskočkih sudaca ne dobivaju nikakve naknade na plaću, pridružili su se i službenici te namještenici Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (Uskok), doznaje se u Državnom odvjetništvu.

Pismo u kojem traže povećanje plaća, koje bez dodataka navodno iznose do 4000 kuna, službenici i namještenici Uskoka uputit će ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.Kao i službenici sudskih 'uskočkih' odjela zaposlenici specijaliziranog odjela Državnog odvjetništva za korupciju i organizirani kriminal također rade na izuzetno složenim predmetima te su obvezni prolaziti sigurnosne provjere.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika izvijestio je prošlog tjedna da bi peticija službenika sudskih 'uskočkih' odjela upućena ministru pravosuđa mogla biti okidač za pokretanje ozbiljnijih sindikalnih akcija u pravosuđu."Male plaće, nepostojanje interesa za rad u pravosuđu i nemogućnost popunjavanja određenih radnih mjesta, uz sada već poslovičnu mantru svih dosadašnjih ministara, uključujući i aktualnog, kako će se položaj pravosudnih službenika riješiti donošenjem novog zakona o plaćama, koji se donosi već 10-tak godina, nagnali su službenike na samoorganiziranje, ali i pojačali njihove zahtjeve prema Sindikatu kako bi se zajedničkom akcijom stanje konačno promijenilo", izvijestio je Sindikat.