c S
Dnevne novosti

EK žali što nema napretka i ističe da je granica bilateralno pitanje

19.06.2009 08:22 BRUXELLES, 18. lipnja 2009.(Hina), Europska komisija izrazila je u četvrtak žaljenje što Hrvatska i Slovenija nisu uspjele postići napredak u pregovorima o rješavanju graničnog spora, ističući da je riječ o bilateralnom pitanju.
"Povjerenik Rehn, ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Gordan Jandroković i Samuel Žbogar nastavili su danas razgovore kako bi našli rješenje za granični prijepor i deblokadu hrvatskih pristupnih pregovora. Pregovori su od siječnja dobro napredovali i preostalo je riješiti još samo ograničeni broj određenih pitanja. Na žalost, strane nisu danas postigle napredak o tim točkama. Povjerenik Rehn će sada izvijestiti sadašnje i buduće predsjedništvo EU-a. Granično pitanje je bilateralni problem", kaže se u kratkom priopćenju iz Rehnova ureda koje je potpisala njegova glasnogovornica Krisztina Nagy.

U priopćenju Komisije nema ni spomena da se Hrvatska povlači iz Rehnova procesa, za što ju je nešto prije optužio slovenski ministar vanjskih poslova Žbogar.