c S
Dnevne novosti

Vlada Federacije BiH popustila pred prosvjednicima

19.06.2009 08:27 SARAJEVO, 18. lipnja 2009.(Hina), Vlada Federacije BiH ipak neće smanjiti primanja ratnim stradalnicima, popustivši tako pred zahtjevima prosvjednika koji su u četvrtak pokušali provaliti u zgradu vlade u Sarajevu.
Nakon što je izbio sukob policije i prosvjednika u kojemu su ozlijeđeni policajac i ratni invalid, federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda i predsjednik saveza ratnih invalida Safet Redžić te čelnik udruge obitelji stradalih Izet Ganić postigli su sporazum da se neće smanjivati primanja ovih kategorija stanovništva.

Prije toga se ministar Bevanda, koji je i vršitelj dužnosti federalnog premijera, s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda dogovorio da se navedene kategorije izbrišu iz interventnog zakona kojim se predviđaju velike uštede u javnom sektoru.

Zakonom koji je prihvaćen u ponedjeljak predviđa se smanjenje plaća i naknada za deset posto svim korisnicima proračuna Federacije BiH zbog ispunjavanja uvjeta iz sporazuma s Međunarodnim monetarnim fondom.