c S
Dnevne novosti

Međunarodna konferencija o kružnom gospodarenju otpadom od 5. do 8. lipnja u Poreču

04.06.2019 07:15 POREČ, 3. lipnja 2019. (Hina), Međunarodna konferencija o ulozi javnog i privatnog sektora u kružnom gospodarenju otpadom održat će se od 5. do 8. lipnja u Poreču, a to će biti prigoda da se kroz panel rasprave i brojne prezentacije sublimiraju znanje i praksa koji se mogu iskoristi za uspostavu održivog sustava gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.
Svečano otvorenje bit će na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja u hotelu Parentium, a Zlatko Milanović iz organizacijskog odbora konferencije istaknuo je kako se gospodarenje otpadom nametnulo kao najveći ekološki izazov u Hrvatskoj koji treba prioritetno riješiti. 

"Zato je ova konferencija odlična prilika da se kroz panel rasprave i brojne prezentacije sublimira znanje i praksa koju možemo iskoristi u cilju uspostave održivog sustava gospodarenja otpadom. Konferencija je međunarodnog karaktera, a u njenom radu, uz domaće, sudjeluju i stručnjaci i znanstvenici iz drugih europskih zemalja te će se njihova iskustva moći usporediti s rezultatima kružnog gospodarstva u Hrvatskoj", objasnio je Milanović.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš poručio je kako je važno poticati otvoreni i konstruktivni dijalog te detektirati izazove s kojima se susrećemo jer ćemo samo tako moći transformirati dosadašnje gospodarenje otpadom u održivi sustav."Ciljeve koje smo postavili u gospodarenju otpadom nije moguće realizirati bez međusobne komunikacije svih dionika sustava", poručio je Ponoš.

Međunarodna konferencija o ulozi javnog i privatnog sektora u kružnom gospodarenju otpadom održat će se u organizaciji Business Media Croatia, a očekuje se sudjelovanje predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, jedinica lokalne samouprave, komunalnih društava, domaćih i međunarodnih eksperata u zaštiti okoliša te brojnih tvrtki koje posluju u toj djelatnosti.