c S
Dnevne novosti

Split za poticanje zapošljavanja izdvojio dva milijuna kuna

12.06.2019 07:05 SPLIT, 11. lipnja 2019. (Hina), Kako bi potakli gospodarske aktivnosti mikro i malog poduzetništva na području stare gradske jezgre, stvorili povoljnije poduzetničko okruženje poduzetnika koji djeluju na tom području, a time i povećali zaposlenost,  grad Split je raspisao natječaj za poticanje zapošljavanja u ovoj godini vrijedan ukupno dva milijuna kuna.
 Natječaj je otvoren 11. lipnja, a trajat će do iskorištenja namijenjenih sredstava, najkasnije do 1. prosinca 2019.. U gradu kažu da je iznos potpore koji prijavitelji mogu ostvariti 30 tisuća kuna po zaposlenoj osobi i to za pokrivanje troškova bruto plaće, a potpora se može tražiti za najviše dvije osobe. 

Iznosi bruto plaće nisu ograničeni po stručnim spremama, no treba se poštovati minimalni zagarantirani iznos sukladno važećim propisima RH koji uređuju to područje.

"Natječaj je namijenjen i za male i srednje poduzetnike koji imaju registrirano sjedište na području grada Splita, poslovnu jedinicu na području stare gradske jezgre, a osoba koja se zapošljava treba obavljati posao u poslovnoj jedinici u području stare gradske jezgre.

Potpore se koriste za poticanje zapošljavanja u svrhu unaprjeđenja poslovanja registriranih djelatnosti", pojašnjavaju u priopćenju.Više informacija o samom natječaju nalazi se na internetskim stranicama, a kontakt je Služba za gospodarstvo, obrtništvo i turizam gospodarstvo@split.hr.