c S
Dnevne novosti

Potpisani ugovori o novim EU-ovim projektima vrijednim više od 204 milijuna kuna

14.06.2019 07:10 ZAGREB, 13. lipnja 2019. (Hina), Pet novih ugovora financiranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, ukupne vrijednosti iznad 204 milijuna kuna, potpisali su u četvrtak ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a Tomislav Petric s korisnicima projekata.
Žalac je predstavnicima Bjelovara, Siska i Varaždina uručila iodluke kojima se ti gradovi s okolnim područjem utvrđuju područjem za moguće proširenje provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u financijskom razdoblju 2021. - 2027.

Potpisom ugovora u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Grad Slavonski Brod i Općinu Špišić Bukovica uloženo je ukupno gotovo 166 milijuna kuna bespovratnih EU-ovih sredstava.

"Projekti su to od izuzetne važnosti za lokalne sredine, ali i mnogo šire područje, usmjereni na zajednički cilj - unapređenje kvalitete života građana", istaknula je Žalac te izrazila zadovoljstvo što se nastavlja širiti ITU mehanizam.

Uz postojećih sedam gradova (Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pula) priliku za korištenje EU-ovih sredstava u okviru ITU mehanizma u novom financijskom razdoblju dobit će još sedam gradova – Karlovac, Dubrovnik, Varaždin, Vinkovci, Sisak, Šibenik i Bjelovar, rekla je Žalac.