c S
Dnevne novosti

Sabor u srijedu o statističkim aktivnostima

19.06.2019 07:30 ZAGREB, 18. lipnja 2019. (Hina), Državni zavod za statistiku (DZS) u 2018. planirao je provesti 232 statističke aktivnosti a uspješno je proveo njih 231, navodi se u izvješću o statističkim aktivnostima o kojem će saborski zastupnici raspravljati u srijedu.
Jednu statističku aktivnost koju DZS nije proveo (Metodologija i obračun vrijednosti dugotrajne imovine Hrvatske) zbog nedostatka resursa uvrštena je u godišnji plan za 2019. godine te je njegova provedba planirana u skladu s definiranim rokovima, stoji u Izvješću o izvršenju Godišnjega provedbenog plana statističkih aktivnosti Republike Hrvatske 2018. godine. Što se tiče drugih nositelja službene statistike, oni su proveli sve planirane aktivnosti.

Za provedbu statističkih aktivnosti u 2018. godini DZS  planirao je 105,9 milijuna kuna, a utrošio je 95,75 milijuna kuna.

Prije rasprave o Izvješću zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti koje se predlažu zbog objedinjavanja inspekcija u Državni inspektorat.

Za kraj  radnog tjedna predviđena je rasprava o Mostovom prijedlogu zakona o toplinarstvu  kojim žele, kako ističu, stvoriti pretpostavke za sigurnu i kvalitetnu opskrbu toplinskom energijom.