c S
Dnevne novosti

Gospić: U srijedu ključna sjednica Županijske skupštine

10.07.2019 07:05 GOSPIĆ, 9. srpnja 2019. (Hina) - Sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije na kojoj bi se trebalo odlučiti o usvajanju županijskog proračuna, zakazana je za srijedu, 10. srpnja s početkom u 13 sati, objavilo je tajništvo Županije na internetskim stranicama.

Glavna točka dnevnog reda bit će usvajanje proračuna za ovu godinu, a upravo je 10. srpnja posljednji zakonski rok za to, jer je sadašnji saziv Skupštine konstituiran 11. travnja, prije devedeset dana, koliko traje rok za usvajanje proračuna.

Ličko-senjski župan Darko Milinović rekao je Hini da je sjednicu sazvao predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić, pa se nada da će "ovaj put razum prevladati i proračun biti usvojen".

"Uvjeren sam da će sutra razum prevladati i da ćemo na dobrobit Ličko-senjske županije usvojiti proračun. To bi zaista bilo u interesu građana županije“, rekao je Milinović.Proračun za 2019. godinu nije bio usvojen u prosincu, uslijedili su izbori u ožujku, ali nakon toga proračun nije usvojen ni u novom sazivu.

Ne bude li usvojen niti u srijedu Vlada će morati raspustiti i ovaj saziv Skupštne, postaviti povjerenika i raspisati nove izbore.