c S
Dnevne novosti

Sabor sutra počinje s raspravom o HBOR-u, Mesić s konzultacijama

03.07.2009 08:40 ZAGREB, 2. srpanj 2009.(Hina), Iako je ranije najavljivano da bi Hrvatski sabor već sutra mogao raspravljati o imenovanju Jadranke Kosor novom premijerkom, neizvjesno je hoće li se to i dogoditi, jer će predsjednik države sutra ujutro početi konzultacije s parlamentarnim strankama.
HDZ-ovi čelnici danas su očekivali da bi predsjednik Stjepan Mesić mandat za sastavljanje Vlade Jadranki Kosor mogao dati već večeras, nakon što zaprimi odluku kojom je Sabor prihvatio ostavku premijera Ive Sanadera i prikupljena 83 potpisa zastupnika koji podržavaju njezino imenovanje.

To se, međutim, nije dogodilo, a iz Ureda Predsjednika poručuju kako su odluku o prihvaćanju Sanaderove ostavke i potpise zastupnika zaprimili, ali da će predsjednik Mesić tek sutra početi konzultacije s predstavnicima parlamentarnih stranaka, kako bi utvrdio da Kosor u Saboru uživa potrebnu potporu. Hrvatski sabor će zato sutrašnji nastavak sjednice početi raspravom o prošlogodišnjem radu Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR).