c S
Dnevne novosti

Vinkovački DORH odbacio kaznenu prijavu protiv Gabrijele Žalac

17.07.2019 07:00 VINKOVCI, 16. srpnja 2019. (Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima odbacilo je kaznenu prijavu protiv ministrice regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijele Žalac (odvjetništvo ne navodi ime i dužnost ministrice Žalac) da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima je po primitku obavijesti Postaje prometne policije Vinkovci o prometnoj nesreći koja se dogodila 9. ožujka 2019. oko 10,00 u Ulici Ćirila i Metoda kod kbr. 42A (Vinkovci), a u kojoj je ozlijeđeno dijete, provelo izvide, da bi potom 18. ožujka 2019. zaprimilo i kaznenu prijavu jedne političke stranke", izvjestili su u utorak iz vinkovačkog Općinskog odvjetništva dodajući kako je nakon zaprimanja prijave provedeno istraživanje, tijekom kojeg je pribavljena relevantna medicinska dokumentacija, karton vozača službene evidencije Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a provedene su i dokazne radnje ispitivanja svjedoka i osumnjičenice, kao i dokazna radnja kombiniranog sudsko-medicinskog i prometnog vještačenja.

"Iz rezultata svih, tijekom izvida i provedenog istraživanja prikupljenih dokaza i podataka, proizlazi da ne postoji osnovana sumnja da je navedena 40-godišnja hrvatska državljanka svojom vožnjom prekršila odredbe čl. 51. st. 1. ni čl. 38. st. 1. i 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao niti da je kršenje odredbe čl. 196. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u uzročno-posljedičnoj vezi s nastupjelom posljedicom", navode iz odvjetništa poručujući kako shodno tome ne nalaze osnovanu sumnju da je ministrica Žalac počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu ili eventualno neko drugo kazneno djelo za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena 9. ožujka nakon što je na nju u Vinkovačkoj ulici Ćirila i Metoda naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.Očevid na mjestu nesreće problemo je Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima. Alkotestom je utvrđeno kako ministrica nije vozila pod utjecajem alkohola, ali nije imala važeću vozačku dozvolu.

"Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila,“ izvijestili su tada iz policije.

Opširnije...