c S
Dnevne novosti

Virovitica: Izvanredna sjednica GV-a o nestanku novca

24.07.2019 07:05 VIROVITICA  22. srpnja 2019. (Hina) – Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Virovitice sazvanoj u ponedjeljak na zahtjev sedam oporbenih vijećnika koji su tražili odgovore o pojedinostima nestanka više od 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna nije bio gradonačelnik Ivica Kirin, a njegov zamjenik Damir Marenić je pozvao na strpljenje „dok institucije ne obave svoj posao“.

Vijećnici u ponedjeljak navečer nisu dobili odgovor na pitanje gdje je gradonačelnik Kirin (HDZ), zašto ga nema u tako kriznoj situaciji kao što višemilijunska pronevjera proračunskog novca i sumnjiva smrt pročelnika za financije Siniše Palma."Ne vidim u čemu je problem. Gradonačelnik ima pravo biti odsutan, zato su tu zamjenici koji ga mijenjaju u njegovoj odsutnosti“, objasnila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss (HDZ).

Oporbeni vijećnici nisu dobili odgovor ni na pitanje jesu li točne informacije koje su ovih dana spominju u javnosti da je zapravo pronevjereno 24 milijuna kuna i da ta brojka još nije konačna. Vijećnici, novinari i građani pozvani su na strpljenje „dok institucije ne obave svoj posao“. „Budimo strpljivi dok nas sve institucije službeno ne obavijeste o rezultatima istraga i izvida. Vaša nagađanja i medijske špekulacije samo štetite interesima grada“, poručio je zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.    

Pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović ponovila je stajališta Ivice Kirina  i gradske uprave da je isključivi krivac za „nestanak“ novca pokojni pročelnik jer pronevjereni novac trošio na kocku, da je bio „dekoncentriran i nije bio udubljen u probleme koje nije sagledavao ozbiljno“.

Privremena pročelnica za financije Vesna Grbac istakla je kako unatoč ovim problemima Grad Virovitica normalno funkcionira. „Sve obveze koje imamo prema dobavljačima podmirujemo na vrijeme, plaće svih djelatnika na proračunu su isplaćene, svi projekti koje provodimo idu zacrtanom dinamikom, a poduzetnici, obrtnici i građani u svakom trenutku mogu doći u gradsku upravu i provjeriti stanje računa“, rekla je Grbac.