c S
Dnevne novosti

Zagrebački HNS pozvao javnost na uključivanje u javnu raspravu o izmjenama GUP-a

31.07.2019 07:30 Zagreb
ZAGREB, 30. srpnja 2019. (Hina) - Zagrebački HNS u utorak je pozvao javnost da se uključi u Javnu raspravu o izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba (GUP) koja traje od 31. srpnja do 14. kolovoza, istaknuvši da razvoj grada određuju građani, struka i gradska uprava, a ne investitori.

"Stručna javnost i građani moraju biti u potpunosti uključeni u izradu GUP-a, Zagreb se mora razvijati na način da svojim građanima pruža veću kvalitetu života, grad koji brine o potrebama svojih građana, koji osigurava i pruža dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja, a ne da ih oduzima", navodi se u priopćenju gradske organizacije HNS-a. 

Pozvali su građane da se uključe u javnu raspravu o izmjenama GUP-a te poručili da se moraju iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da bi se u konačnici čuo glas i uvažio stav stručne javnosti i građana, unatočoj "iznuđenoj" javnoj raspravi u jeku godišnjih odmora i praznika.

"Razvoj grada određuju građani, struka i odgovorna gradska uprava, a ne (ne)poznati i unaprijed određeni investitori", naglasili su.HNS smatra da se suradnjom i argumentiranim prijedlozima može zajednički doći do dokumenta koji će uvažiti potrebu daljnjeg razvoja Zagreba, ali i potrebu građana Zagreba da imaju na raspolaganju dovoljno kvalitetnih javnih sadržaja.