c S
Dnevne novosti

Vijeće: HRT nije prekršio zakon emitiranjem Sanaderovog oproštajnog govora

15.07.2009 08:17 ZAGREB, 14. srpnja 2009.(Hina), Vijeće za elektroničke medije zaključilo je da Hrvatska radiotelevizija (HRT) nije prekršila Zakon o elektroničkim medijima emitiranjem oproštajnoga govora Ive Sanadera na saboru HDZ-a, objavljeno je večeras na internetskim stranicama toga vijeća.
"Emitiranim programskim sadržajem nije prekršen članak 18. stavak 4. Zakona o elektroničkim medijima budući da se isti odnosi na trgovačko prikriveno oglašavanje, a nije prekršen ni stavak 7. citiranog članka Zakona jer isti nije imao karakter oglašavanja političke stranke", stoji u izvješću Vijeća vezanom za prigovor SDP-a na rad HTV-a.

Navodi se da je Vijeće u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima zatražilo snimku govora predsjednika vlade u ostavci Ive Sanadera, emitiranu 4. srpnja, te je tu snimku pregledalo i o njoj provelo raspravu. Zaključeno je da je jedna od osnovnih zadaća HRT-a kao javne televizije, a u smislu odredaba Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, da u svom programu zadovolji interese javnosti na državnoj i lokalnoj razini.

Emitiranjem spomenutoga sadržaja javna televizija željela je zadovoljiti interes javnosti koji je u ovom slučaju bio velik zbog iznenadne ostavke predsjednika vlade, stoji u izvješću Vijeća za elektroničke medije.