c S
Dnevne novosti

Ministarstvo državne imovine predalo četiri nekretnine u Karlovačkoj županiji

06.11.2019 07:15 KARLOVAC, 5. studenoga 2019. (Hina) - Ministar državne imovine Mario Banožić i karlovački župan Damir Jelić te gradonačelnici i načelnici općina održali su u utorak u Karlovcu sastanak na temu rješavanja imovinsko pravnih pitanja, pri čemu su dodijeljene četiri državne nekretnine. 
Ministarstvo državne imovine među ukupno 2379 zahtjeva za prijenos vlasništva nad nekretninama ima oko stotinu zahtjeva iz Karlovačke županije, a ministar Banožić rekao je kako su ovakve koordinacije dobar način da se rješavanja objedine i ubrzaju. Pozvao je sve one koji zahtjeve za stavljanje nekretnina u funkciju još nisu dostavili da to učine do kraja ove godine, uz napomenu da je to preduvjet da započne proces sufinanciranja tehničke dokumentacije i traženja izvora financiranja. 

Sastanak je iskorišten i da bi se Karlovačkoj županiji, karlovačkom Veleučilištu te gradovima Ozlju i Slunju dodijelila državna imovina. Tako je župan Jelić primio Odluku o darovanju nekretnine od 965 četvornih metara (zgradu od 122 četvornih metara i pripadajuće dvorište u centru Karlovca) za potrebe razvoja Trgovačko-ugostiteljske škole Dekanica Veleučilišta Nina Popović zahvalila se na Ugovoru o prijenosu vlasništva bivšeg vojnog hangara (Bosanski magazin) i stare Vojne bolnice (nekretnina površine od 10.000 četvornih metara) vrijednih više od 20 milijuna kuna, jer će Veleučilište moći proširiti kapacitet Studentskog doma u Karlovcu, izgraditi restoran studentske prehrane i Interpretacijski centar. 

Gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić je, preuzevši Ugovor o darovanju nekretnina u Vrhovcu, rekla kako će darovanu kuriju Plepelić dvor u Vrhovcu prenamijeniti u Istraživačko-edukacijski centar za vinarstvo i lovstvo, s muzejskim zbirkama. Gradonačelnik Slunja Ivan Katić izrazio je zadovoljstvo što su otkupili i što će moći staviti u funkciju bivšu hidrocentralu, ali i nezadovoljstvo što taj objekt nisu dobili besplatno. Naime, preduvjet darovnicama je da lokalne jedinice nemaju nikakvih potraživanja prema državi, a Slunj i MORH imaju neriješena pitanja.