c S
Dnevne novosti

Vlada odbila amandmane na prijedlog rebalansa proračuna

17.07.2009 08:14 ZAGREB, 16. srpnja 2009.(Hina), Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice hrvatska Vlada odbila je amandmane na Prijedlog rebalansa Državnog proračuna za 2009., priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.
Vlada je odredila članice Hrvatskog društva LNG Hrvatska d.o.o. koje će zastupati interese Republike Hrvatske i sudjelovati u izgradnji terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku te s Vladom RH potpisati ugovor o suradnji i osnivanju društva LNG Hrvatska d.o.o.

Radi se o INA- Industriji Nafte d.d., Hrvatskoj elektroprivredi d..d. i tvrtki Plinacro d.o.o. One će kao LNG Hrvatska d.o.o. steći 25 posto udjela u društvu Adria LNG d.o.o., navodi se u priopćenju.

Donesen je Zaključak u vezi s Memorandumom o razumijevanju o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Sjedišta federalna policije Savezne Republike Njemačke. Radi se o Memorandumu koji je potpisan kako bi se olakšao rad lokalnih ustrojstvenih jedinica na području javne sigurnosti u odnosu na njemačke turiste koji posjećuju hrvatsku obalu.

Zadaća njemačkih policijskih službenika, koji će boraviti u Hrvatskoj od 1. srpnja do 1. rujna 2009. godine, je pomoći hrvatskoj policiji u obavljanju njezinih dužnosti, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije s njemačkim turistima te u prevenciji kaznenih djela i prekršaja kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.

Vlada je Hrvatskome saboru uputila pozitivna mišljenja na Izvješće o radu i poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za 2008. godinu, Prijedlog rezolucije o zloćudnim tumorima te na Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2008. godine do 30. travnja 2009. godine.

U skladu sa Zakonom o Vladi Republike Hrvatske, na današnjoj sjednici Vlada je donijela niz razrješenja i imenovanja, s obzirom na to da su prema Zakonu svi dužnosnici dužni staviti svoj mandat na raspolaganje nakon imenovanja nove Vlade.