c S
Dnevne novosti

Bebić: nova izvanredna saborska sjednica vjerojatno 27. srpnja

20.07.2009 08:16 ZAGREB, 17. srpnja 2009.Hina, Hrvatski sabor iduću bi sjednicu, također izvanrednu, trebao održati 27. srpnja, izvijestio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić, prije no što je zaključio današnju izvanrednu sjednicu.
Prije zaključenja 12., izvanredne sjednice Sabor je izglasao izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama kojim se preciznije uređuju uvjeti za obavljanje upravnih poslova u Oružanim snagama, uvjeti za prijam u djelatnu vojnu službu, prijam na dočasničke i časničke dužnosti, pristup i čuvanje klasificiranih podataka, itd.

Izjednačuju se uvjeti za kandidate i kandidatkinje, a isključuje prijam osoba koje su vojnu obvezu regulirale civilnom službom ili odsluženjem vojnog roka izvan Hrvatske.

Sabor je donio i s propisima EU uskladio Zakon o poštanskim uslugama, kojim se, pred nastupajuću potpunu liberalizaciju tržišta poštanskih usluga i integraciju ovoga sektora u jedinstveno europsko tržište, kani osigurati suvremen i učinkovit regulatorni okvir.

U drugo je čitanje upućen prijedlog zakona o elektroničkim medijima. Prestankom mirovanja njezina zastupničkog mandata, u HDZ-ove je zastupničke klupe danas sjela Sunčana Glavak, donedavna zamjenica glasnogovornika Vlade, koju je do sada u Saboru mijenjao Milivoj Škvorc.