c S
Dnevne novosti

Bošnjaković o pravosuđu u 2019.: Spojili smo sudove, uveli digitalizaciju

30.12.2019 07:30 VAGA i KNJIGE
ZAGREB, 27. prosinca 2019. (Hina) - Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u petak, osvrnuvši se na svoj resor u 2019. godini, da su spojili sudove, uveli digitalizaciju i elektroničku komunikaciju te donijeli paket zakona kojim su povećane kazne za nasilje.

"Spajanje sudova, jako smo digli digitalizaciju na sudovima, uspostavili elektroničku komunikaciju na trgovačkim sudovima, moguće je osnovati trgovačko društvo u Hrvatskoj digitalnim putem iz svog ureda, ne morate ići po papire", izjavio je Bošnjaković novinarima uoči sjednice Vlade podsjećajući na poteze Vlade u svojem resoru. 

Na zadnjoj sjednici Sabora donijeli smo paket kaznenih zakona, čime smo povećali kazne za one koji čine kaznena djela nasilja. Donijeli smo novi Zakon o zemljišnim knjigama, dodao je.

Na pitanje o uspostavi Visokog kaznenog suda odgovorio je kako čekaju odluku Ustavnog suda."Vidjet ćemo što će Ustavni sud odlučiti. Visoki kazneni sud zapravo je projekt gdje ćemo mi Vrhovni sud dobiti onakav kakav treba biti, on nije žalbeni sud kao što je to danas, nego treba biti sud koji sudi u iznimnim situacijama i njegove presude onda imaju težinu", kazao je Bošnjaković.