c S
Dnevne novosti

Osam uhićenih zbog željezničke nesreće kod Kaštela

28.07.2009 08:10 ZAGREB, 27. srpnja 2009.(Hina), Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je danas da je policija uhitila osam osoba koje povezuje sa željezničkom nesrećom u Rudinama kod Kaštela u kojoj je u petak poginulo šest osoba i ozlijeđeno više desetaka.
Pet osoba uhićeno je na području Zagreba a tri na području Splita, rekao je Borovec, dodavši da je nad njima u tijeku obrada, a utvrdi li se njihova odgovornost bit će kazneno prijavljeni i privedeni na splitski Županijski sud.

Borovec nije želio potvrditi medijske navode po kojima su među uhićenicima direktor poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi Ivan Medak i Ivan Tomašković, vlasnik zagrebačke tvrtke Intrade, koja je HŽ-u nabavila kemijsko sredstvo koje je po sadašnjim rezultatima istrage najvjerojatniji uzrok nesreće.

Osumnjičeni su uhićeni temeljem kaznene prijave koju je splitsko-dalmatinska policija jučer podnijela protiv nepoznate osobe ili više njih zbog izazivanja željezničke nesreće.

Radi se o kaznenom djelu opće opasne radnje prouzrokovanjem željezničke nesreće u kojoj je nagibni putnički vlak na liniji Zagreb-Split izletio s tračnica pri čemu je šest osoba poginulo, više desetaka ozlijeđeno te je pričinjena veća materijalna šteta, stoji u kaznenoj prijavi.