c S
Dnevne novosti

Unatoč pojavi korona virusa u Zagrebu, Sabor ne planira odgodu rada

26.02.2020 07:15 ZAGREB, 25. veljače 2020. (Hina) - Hrvatski sabor, unatoč prvom oboljelom od korona virusa u Zagrebu, 'u ovom trenutku ne planira odgodu rada', odgovoreno je Hini u utorak poslijepodne iz Sabora.

Iz saborske Službe za medije poručuju da će se „svi eventualni budući koraci“ poduzimati u skladu s uputama Ministarstva zdravstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite. Dodaju da „prema evidenciji službenih putovanja zastupnika, u proteklih 14 dana nitko nije službeno boravio u Italiji“.

Mostov zastupnik Nikola Grmoja kaže, međutim, da je protekli vikend bio u Italiji, ne službeno, nego privatno i ne u regijama gdje je potvrđena pojava koronavirusa. „Po povratku sam se javio u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' gdje su mi rekli da nema rizika, jer sam bio na jugu Italije“, kazao je Grmoja. „O svim odlukama povezanima s radom Sabora, a pod utjecajem eventualnih promjena u razvoju događaja na ovu temu, pravovremeno ćemo izvještavati javnost“, najavili su iz saborske Službe za medije.