c S
Dnevne novosti

Sabor o neprocijenjenom turističkom i ostalom građevinskom zemljištu

30.07.2009 08:18 ZAGREB, 29. srpanj 2009.(Hina), Hrvatski sabor sutra će izvanrednu sjednicu nastaviti raspravom o prijedlogu zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije, a nakon toga glasovat će o dosad raspravljenim zakonskim prijedlozima, dok bi se o rebalansu trebalo glasovati u petak.
Sjednica počinje u 9,30 sati, a predsjedavajući Vladimir Šeks najavio je da bi se o raspravljenim zakonima moglo glasovati već oko 10,30 sati.

Prijedlogom zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu, koji pred zastupnike dolazi u prvom čitanju, želi se riješiti otvorena pitanja uređivanja vlasničko-pravnih odnosa na građevinskom zemljištu koje u postupku pretvorbe i privatizacije nije procijenjeno u vrijednost društvenog kapitala društvenih poduzeća odnosno trgovačkih društava.

Procjenjuje se kako samo u kampovima nije procijenjeno otprilike 22 milijuna četvornih metara zemljišta, dok se sveukupna površina zemljišta koja nije prilikom pretvorbe i privatizacije unesena u društveni kapital pravnih subjekata procjenjuje na 100 milijuna četvornih metara.