c S
Dnevne novosti

Priopćenje sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

31.07.2009 08:15 ZAGREB, 30. srpnja 2009.(Hina), Na zatvorenom dijelu današnje sjednice, Vlada je razriješila i imenovala više državnih tajnika i ravnatelja uprava u pojedinim ministarstvima i Vladinim uredima, priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću.
Naime, prema Zakonu o primopredaji vlasti državni su dužnosnici obvezni u roku od 60 dana nakon izbora nove Vlade svoje mandate staviti na raspolaganje. Tako su među ostalim državni tajnici Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Središnjeg državnog ureda za e-hrvatsku, te Ureda za odnose s javnošću Jozo Sarač, Igor Lučić i Zlatko Mehun ponovno imenovani na svoje dosadašnje dužnosti.

Temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, Oliver Grbić imenovan je glavnim ravnateljem policije Ravnateljstva policije. Sunčana Glavak razriješena je dužnosti službenice za informiranje Vlade Republike Hrvatske, a na tu je dužnost imenovana Martina Banić, zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošću.

Dosadašnji predsjedavajući i član Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu prava i interesa Republike Hrvatske na moru Branko Vukelić i Vladimir Faber razriješeni su dužnosti, a novim predsjedavajućim i članovima imenovani su Božidar Kalmeta, Oliver Grbić i Pjer Šimunović.

Vlada je, među ostalim, usvojila Prijedlog odluke o dodjeli koncesije za korištenje vodne snage radi proizvodnje električne energije društvu Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb u HE Lešće na rijeci Dobri i uputila Hrvatskom saboru na donošenje. Prihvatila je i pokroviteljstvo nad 6. međunarodnim festivalom kazališta slijepih i slabovidnih BIT, koji će se održati u Zagrebu od 1. do 7. listopada, te nad 5. međunarodnim znanstveno-stručnim skupom o naftnom gospodarstvu, koji će se održati u Šibeniku, od 29. rujna do 1. listopada.