c S
Dnevne novosti

Karamarko odbacio "priče" da je kaznena prijava protiv Rončevića čekala u ladici

03.08.2009 08:32 DALJ, 1. kolovoza, 2009.Hina Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je danas da je kaznena prijava protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića i njegovog suradnika Ive Bačića u slučaju vojnih kamiona podnesena onda kad je prikupljen dovoljan broj relevantnih činjenca.
Na upit novinara, Karamarko je odbacio medijske špekulacije da je kaznena prijava "čekala u ladici". "Nakon provedenih izvidnih radnji utvrdilo se postojanje osnovane sumnje da postoji kriminal vezan za nabavku vojnih kamiona, zbog čega je slučaj predan USKOK-u. Kaznena prijava je podnijeta kada je prikupljen dovoljan broj relevantnih činjenca", kazao je Karamarko.

Novinari su danas u Dalju pitali ministra kad će se otkriti naručitelj ubojstva novinara Ive Pukanića. Karamarko je odgovorio je "da je sada cijeli slučaj u rukama srpskih institucija, policije i pravosudnih organa". Dodao je kako je uvjeren da će oni uspjeti do kraja razriješiti taj slučaj. Karamarko je u Dalju sudjelovao na današnjem obilježavanju 18. obljetnice daljskih žrtava.