c S
Dnevne novosti

MVPEI odbacuje medijska nagađanja o sastanku Kosor-Pahor

04.08.2009 08:18 ZAGREB, 3. kolovoza 2009.(Hina), Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u potpunosti odbacuje pojedina medijska nagađanja vezana uz prošlotjedni susret predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor i slovenskog premijera Boruta Pahora, u kontekstu rješenja hrvatsko-slovenskog graničnog prijepora te deblokade hrvatskih pristupnih pregovora.
MVPEI u svom priopćenju naglašava zaključak sa sastanka dvoje premijera kojim je dogovoren okvirni plan prema kojem bi se rješenje graničnog prijepora i slovenske deblokade uskladilo do jeseni, a usvojilo do kraja godine. "Obje strane također su dogovorile da se sa detaljima sastanka ne izlazi u javnost pa su tim nevjerodostojnije informacije koje su se pojavile u medijskom prostoru", zaključuje MVPEI.

Danas je tjednik Nacional objavio, a potom je prenijela slovenska novinska agencija STA, kako će Hrvatska početi povlačiti dokumente poslane Europskoj komisiji za koje Slovenija drži da prejudiciraju granicu, a Slovenija deblokirati hrvatske pristupne pregovore i odustati od stajališta da granični sporazum treba postići prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Takvo pisanje i slovensko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je "nagađanjima".